Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Królik z papryką i bobem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Z królika wyjmij podroby, tuszę podziel na części. Dopraw je lekko solą oraz pieprzem i obsmaż z każdej strony na oliwie. Przełóż do garnka, podlej winem i zacznij dusić na małym ogniu. 
    2. Na patelni od królika podsmaż czosnek i fileciki anchois. Po chwili dodaj seler, marchew oraz cebulę. Smaż 5 minut, a następnie przełóż warzywa do garnka z królikiem, przykryj pokrywką i duś 20 minut.
    3. Na patelni, przez 2 minuty podsmaż paprykę, dodaj do królika po upływie 20 minut. Dodaj także oliwki, liście laurowe, rozmaryn i bób. Wymieszaj i duś jeszcze 10 minut. W razie konieczności zmniejsz ogień i podlej danie wodą. Podawaj z pieczywem w głębokich talerzach.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów