Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Z królika wyjmij podroby, tuszę podziel na części. Dopraw je lekko solą oraz pieprzem i obsmaż z każdej strony na oliwie. Przełóż do garnka, podlej winem i zacznij dusić na małym ogniu.
- Na patelni od królika podsmaż czosnek i fileciki anchois. Po chwili dodaj seler, marchew oraz cebulę. Smaż 5 minut, a następnie przełóż warzywa do garnka z królikiem, przykryj pokrywką i duś 20 minut.
- Na patelni, przez 2 minuty podsmaż paprykę, dodaj do królika po upływie 20 minut. Dodaj także oliwki, liście laurowe, rozmaryn i bób. Wymieszaj i duś jeszcze 10 minut. W razie konieczności zmniejsz ogień i podlej danie wodą. Podawaj z pieczywem w głębokich talerzach.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5