Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Fondant czekoladowy

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Czekoladę połam na kawałki, dodaj masło i rozpuść w kąpieli wodnej (w misce umieszczonej na garnku z wrzącą wodą) lub w kuchence mikrofalowej. Jajka utrzyj z cukrem na jasną puszystą masę, a następnie dodaj przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Wymieszaj za pomocą trzepaczki. 
    2. Żaroodporne foremki wysmaruj masłem i wysyp kakao. Do każdej nałóż porcję masy czekoladowej i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 7-10 minut (wnętrze ciastek powinno pozostać płynne). Foremki z masą można też wstawić do lodówki i upiec później. Podawaj z gałką lodów.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów