Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Flaki po mediolańsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na dużej patelni podsmaż na maśle pancettę, cebulę, seler i marchew. Dodaj liście laurowe, sól, pieprz oraz pomidory. Duś minutę, po czym dodaj umyte w zimnej wodzie flaki. 
    2. Zmniejsz ogień na mały i duś pod przykryciem ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby podlej wodą. Kiedy flaki będą miękkie, dodaj fasolę i duś jeszcze 5 minut. Podawaj z grzankami, posypane Parmezanem. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów