Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Zagotuj 2 litry bulionu.
- Pomidory natnij na czubku na krzyż i polej wrzątkiem. Po minucie przelej je zimną wodą i obierz ze skórki.
- Cebule i czosnek posiekaj, paprykę i pomidory pokrój w kostkę.
- Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę aż będzie rumiana.
- Dodaj paprykę, papryczkę chilli i smaż 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełóż do garnka.
- Dodaj pomidory, czosnek i flaki. Zalej bulionem lub wodą i gotuj 40 minut.
- Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki posiekaj.
- Flaki dopraw do smaku solą i pieprzem, serwuj z natką pietruszki, majerankiem oraz startym serem.
Czas przygotowania: 1h 15 min
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5