Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Flaki z pomidorami i serem Kaszëbsczi (4 porcje)

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1.  Zagotuj 2 litry bulionu.
    2.  Pomidory natnij na czubku na krzyż i polej wrzątkiem. Po minucie przelej je zimną wodą i obierz ze skórki.
    3.  Cebule i czosnek posiekaj, paprykę i pomidory pokrój w kostkę.
    4.  Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę aż będzie rumiana.
    5.  Dodaj paprykę, papryczkę chilli i smaż 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełóż do garnka.
    6.  Dodaj pomidory, czosnek i flaki. Zalej bulionem lub wodą i gotuj 40 minut.
    7.  Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki posiekaj.
    8.  Flaki dopraw do smaku solą i pieprzem, serwuj z natką pietruszki, majerankiem oraz startym serem.

    Czas przygotowania: 1h 15 min 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos