Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Jeleń duszony w soku jabłkowym (4 porcje)

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na dużej patelni rozgrzej 2/3 masła. Dodaj mięso i smaż je, aż będzie rumiane z każdej strony.
    2. Warzywa pokrój na kawałki odpowiadające wielkością kawałkom mięsa.
    3. Mięso zdejmij z patelni i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    4. Mięso i warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej sokiem z jabłek, dodaj przyprawy.
    5. Piecz pod przykryciem przez 3,5 godziny w temperaturze 160°C.

    Czas przygotowania: 4 godz. 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos