Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Poszatkuj czerwoną kapustę, posiekaj czosnek, cytrynę pokrój w plastry.
- Kapustę i czosnek włóż do brytfanny, zalej 500 ml wody, następnie dodaj przyprawy.
- Na kapuście ułóż plastry cytryny i kaczkę.
- Piecz 1 godzinę w temperaturze 180°C.
- Zagotuj 1 l wody i wsyp do niej kaszę, dodaj śliwki i 1 łyżeczkę soli.
- Gdy kasza się zagotuje, zmniejsz ogień do minimum. Gotuj 10-15 minut.
- Posiekaj natkę pietruszki. Kaszę odcedź i wymieszaj z pietruszką.
- Upieczoną kaczkę podziel na kawałki. Serwuj z kaszą i kapustą.
Czas przygotowania 1 godz. 30 min
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5