Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Policzki wołowe na pieczonych jabłkach i burakach z ziołami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Buraki obierz i przekrój na osiem części. Posmaruj je masłem, polej miodem, posyp solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego.
    2. Buraki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po 10-minutach dołóż do nich policzki w ponacinanych foliowych woreczkach.
    3. Jabłka pokrój na ćwiartki.
    4. Czosnek obierz i posiekaj, igiełki rozmarynu oddziel od łodyg.
    5. Na 10 minut przed końcem pieczenia, do policzków dodaj jabłka, czosnek i rozmaryn.
    6. Na talerzu układaj pieczone buraki i jabłka, a na nich porcje mięsa

    Czas przygotowania: 45 min 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy