Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wątróbkę oczyść z ewentualnych błon i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki.
- Gruszki pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj.
- Kawałki wątróbki obtocz w mące.
- Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej 1 łyżkę klarowanego masła.
- Kawałki wątróbki kładź delikatnie na patelni, zmniejsz ogień i smaż po minucie z każdej strony.
- Wątróbkę zdejmij z patelni i połóż na papierowym ręczniku. Posyp solą.
- Na tej samej patelni rozpuść resztę masła, dodaj gruszki i smaż je przez 1 minutę, co jakiś czas mieszając. W trakcie dodaj pieprz, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, posiekaną pietruszkę, tymianek i majeranek.
- Wątróbki przełóż na talerz, ułóż na nich smażone gruszki. Podawaj gorące.
Czas przygotowania: 25 min
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5