Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wątróbka z gruszkami ( 4 porcje )

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wątróbkę oczyść z ewentualnych błon i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki.
    2. Gruszki pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj.
    3. Kawałki wątróbki obtocz w mące.
    4. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej 1 łyżkę klarowanego masła.
    5. Kawałki wątróbki kładź delikatnie na patelni, zmniejsz ogień i smaż po minucie z każdej strony.
    6. Wątróbkę zdejmij z patelni i połóż na papierowym ręczniku. Posyp solą.
    7. Na tej samej patelni rozpuść resztę masła, dodaj gruszki i smaż je przez 1 minutę, co jakiś czas mieszając. W trakcie dodaj pieprz, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, posiekaną pietruszkę, tymianek i majeranek.
    8. Wątróbki przełóż na talerz, ułóż na nich smażone gruszki. Podawaj gorące.

    Czas przygotowania: 25 min 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos