Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem i oprósz solą i pieprzem.
- Oberwij listki natki pietruszki i posiekaj.
- Każdy kawałek mięsa posyp ziołami.
- Na każdym kawałku połóż ogórka i zwiń. Mięso zepnij 2 wykałaczkami, przebijając zraza na wylot pod kątem w przeciwnych sobie kierunkach
- Cebule pokrój w piórka.
- Zrazy ułóż w garnku, dodaj cebulę i bulion. Duś pod przykryciem przez 1,5 godz. Na bardzo małym ogniu.
- Ziemniaki dobrze wyszoruj. Zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.
- 20 minut przed końcem duszenia, do zrazów dodaj kurki. Duś dalej już bez pokrywki.
- Odcedź ziemianki, dodaj do nich jogurt, musztardę i sól. Rozgnieć je na puree.
- Gotowe zrazy podawaj z puree. Najlepsze są od razu po przygotowaniu.
Czas przygotowania: 2 godz.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5