Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    ŁOPATKA JAGNIĘCA Z BIRYANI Z BAKALIAMI

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łopatkę upiecz w piekarniku zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Rozpuść w garnku połowę masła. Dodaj anyż i cynamon, a następnie ryż i bakalie. 
    2. Smaż kilka minut, po czym zalej zimną wodą o objętości dwukrotnie większej niż objętość ryżu. Dodaj nasiona kolendry oraz kurkumę i gotuj na małym ogniu przez 20 min. 
    3. W oddzielnym garnku rozpuść resztę masła i podsmaż na nim imbir i cebulę z dodatkiem kardamonu. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj ugotowany ryż i porządnie wymieszaj. Smaż kilka minut, pod koniec dopraw ziołami i curry. Podawaj jako dodatek do jagnięciny.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos