Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    KORMA Z CIECIERZYCĄ I KALAFIOREM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Namoczoną ciecierzycę zalej wodą, dopraw solą, kurkumą oraz gorczycą i gotuj na małym ogniu przez 45 min. Różyczki kalafiora dopraw solą i pieprzem. 
    2. Obsmaż na 2 łyżkach olejukokosowego, na rozgrzanej patelni grillowej. W szerokim rondelku rozgrzej resztę oleju kokosowego, podsmaż na nim imbir, cebulę i czosnek.
    3. Następnie dodaj sos Korma i gotuj 10 minut, pod koniec dodając migdały. Do sosu dodaj ciecierzycę i kalafiora orazposiekaną dymkę. Gotuj 5 min. Podawaj z ugotowanym ryżem basmati.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy