Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rozmrożonym krewetkom usuń ogonki. Z soku z limonek, ćwierci imbiru, 2 ząbków czosnku, 1 łyżki sosu ostrygowego, połowy oleju sezamowego, cukru i pieprzu przygotuj marynatę i umieść w niej krewetki. Odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Brokuła oraz fasolę krótko obgotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru.
- W woku rozgrzej olej kokosowy, podsmaż na nim cebulę oraz pozostały imbir i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj zamarynowane krewetki, a następnie cukinię, brokuła i fasolę. Wymieszaj i smaż przez 8 min. Podlej 1,5 szklanki przegotowanej wody i dopraw do smaku pozostałym sosem ostrygowym, olejem sezamowym, sosem sojowym i cukrem.
- Skrobię wymieszaj z 5 łyżkami wody, powstałą zawiesinę wlej małym strumieniem do woka. Gotowe danie posyp sezamem. Podawaj z ryżem jaśminowym.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5