Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    KREWETKI W STYLU CHIŃSKIM Z ZIELONYMI WARZYWAMI I SEZAMEM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rozmrożonym krewetkom usuń ogonki. Z soku z limonek, ćwierci imbiru, 2 ząbków czosnku, 1 łyżki sosu ostrygowego, połowy oleju sezamowego, cukru i pieprzu przygotuj marynatę i umieść w niej krewetki. Odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Brokuła oraz fasolę krótko obgotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru. 
    2. W woku rozgrzej olej kokosowy, podsmaż na nim cebulę oraz pozostały imbir i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj zamarynowane krewetki, a następnie cukinię, brokuła i fasolę. Wymieszaj i smaż przez 8 min. Podlej 1,5 szklanki przegotowanej wody i dopraw do smaku pozostałym sosem ostrygowym, olejem sezamowym, sosem sojowym i cukrem. 
    3. Skrobię wymieszaj z 5 łyżkami wody, powstałą zawiesinę wlej małym strumieniem do woka. Gotowe danie posyp sezamem. Podawaj z ryżem jaśminowym.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos