Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rybę pokrój na mniejsze kawałki, dopraw sokiem z limonki, pieprzem i solą. Z mąki kokosowej, jajek, mleczka kokosowego, połowy imbiru, sosu Sriracha i dymki (trochę odłóż do dekoracji) przygotuj ciasto. Zanurzaj w nim kawałki ryby i smaż ok. 8 min na rozgrzanym do 175°C oleju kokosowym, obracając co jakiś czas.
- Po usmażeniu kawałki ryby przełóż na talerz. Namoczone grzyby odcedź i pokrój na kawałki, usuwając twarde końcówki. W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego. Podsmaż na nim cebulę, czosnek, resztę imbiru i grzyby mun.
- Dodaj kiełki soi i pędy bambusa. Smaż, energicznie mieszając, by nie przywarły do woka. Dodaj sos ostrygowy, sos sojowy, olej sezamowy i cukier. Delikatnie wymieszaj.
- Na sam koniec dodaj pieprz i listki bazylii. Warzywa z sosem połóż na kawałkach ryby, udekoruj dymką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5