Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    MORSZCZUK SMAŻONY PO SECZUAŃSKU

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, dopraw sokiem z limonki, pieprzem i solą. Z mąki kokosowej, jajek, mleczka kokosowego, połowy imbiru, sosu Sriracha i dymki (trochę odłóż do dekoracji) przygotuj ciasto. Zanurzaj w nim kawałki ryby i smaż ok. 8 min na rozgrzanym do 175°C oleju kokosowym, obracając co jakiś czas. 
    2. Po usmażeniu kawałki ryby przełóż na talerz. Namoczone grzyby odcedź i pokrój na kawałki, usuwając twarde końcówki. W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego. Podsmaż na nim cebulę, czosnek, resztę imbiru i grzyby mun. 
    3. Dodaj kiełki soi i pędy bambusa. Smaż, energicznie mieszając, by nie przywarły do woka. Dodaj sos ostrygowy, sos sojowy, olej sezamowy i cukier. Delikatnie wymieszaj. 
    4. Na sam koniec dodaj pieprz i listki bazylii. Warzywa z sosem połóż na kawałkach ryby, udekoruj dymką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów