Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj na sypko z odrobiną soli himalajskiej zgodnie z instrukcją z opakowania. Odstaw do wystygnięcia. Mięso dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące kokosowej i obsmaż na rumiano z każdej strony na 1 łyżce rozgrzanego oleju kokosowego. Podlej wodą i duś 15 min pod przykryciem.
- W rozgrzanym woku rozpuść resztę oleju kokosowego. Wlej rozmieszane jajka, dodaj obsmażone mięso, fasolkę i kapustę. Smaż 5 min. Do smażących się warzyw dodaj ryż, całość dopraw do smaku sosem sojowym i cukrem, wymieszaj. Pod koniec smażenia dodaj odsączone kiełki.
- Na wierzchu potrawy ułóż wymieszane zioła: listki kolendry, listki bazylii przekrojone na pół oraz dymkę. Całość skrop olejem sezamowym i posyp sezamem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5