Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    RYŻ SMAŻONY Z CIELĘCINĄ I ZIOŁAMI

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryż ugotuj na sypko z odrobiną soli himalajskiej zgodnie z instrukcją z opakowania. Odstaw do wystygnięcia. Mięso dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące kokosowej i obsmaż na rumiano z każdej strony na 1 łyżce rozgrzanego oleju kokosowego. Podlej wodą i duś 15 min pod przykryciem.
    2. W rozgrzanym woku rozpuść resztę oleju kokosowego. Wlej rozmieszane jajka, dodaj obsmażone mięso, fasolkę i kapustę. Smaż 5 min. Do smażących się warzyw dodaj ryż, całość dopraw do smaku sosem sojowym i cukrem, wymieszaj. Pod koniec smażenia dodaj odsączone kiełki. 
    3. Na wierzchu potrawy ułóż wymieszane zioła: listki kolendry, listki bazylii przekrojone na pół oraz dymkę. Całość skrop olejem sezamowym i posyp sezamem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos