Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Łososia i tofu dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z limonki i sosem Teriyaki. Wymieszaj i odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i obsmaż na nim zamarynowanego łososia i tofu, po 1 minucie z każdej strony. Odstaw do wystygnięcia.
- Wymieszaj imbir, ogórka, paprykę, kiełki fasoli mung i listki kolendry. Dodaj szpinak. Wszystko porządnie wymieszaj i skrop olejem sezamowym. 2 arkusze papieru ryżowego namocz przez 1 minutę w zimnej wodzie.
- Następnie ułóż na nich sałatkę, łososia i tofu. Całość zawiń w roladkę, zawijając do środka końcówki. Roladkę przekrój na 3 części. To samo zrób z resztą składników. Podawaj z sosem chili i cząstkami pomarańczy.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5