Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    ROLADKI Z PAPIERU RYŻOWEGO Z TOFU I ŁOSOSIEM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łososia i tofu dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z limonki i sosem Teriyaki. Wymieszaj i odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i obsmaż na nim zamarynowanego łososia i tofu, po 1 minucie z każdej strony. Odstaw do wystygnięcia.
    2. Wymieszaj imbir, ogórka, paprykę, kiełki fasoli mung i listki kolendry. Dodaj szpinak. Wszystko porządnie wymieszaj i skrop olejem sezamowym. 2 arkusze papieru ryżowego namocz przez 1 minutę w zimnej wodzie. 
    3. Następnie ułóż na nich sałatkę, łososia i tofu. Całość zawiń w roladkę, zawijając do środka końcówki. Roladkę przekrój na 3 części. To samo zrób z resztą składników. Podawaj z sosem chili i cząstkami pomarańczy.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów