Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filet z łososia zamarynuj w sosie Teriyaki wymieszanym z pokruszonymi nori i solą. Odstaw na 30 min.
- Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, trzymając się wskazówek podanych na opakowaniu. Odcedź i odstaw na kilka minut w garnku przykrytym pokrywką. Następnie odstaw do wystygnięcia. W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim imbir oraz cebulę. Dodaj roztrzepane jajka i smaż, energicznie mieszając.
- Następnie dodaj ostry sos Sriracha i małże, a po kilku minutach smażenia – kapustę i marchew. Do smażącego się bibimbapu stopniowo, cały czas mieszając, dodawaj ugotowany ryż. Dopraw do smaku sosem rybnym, cukrem i sosem sojowym.
- Łososia pokrój w cienkie plasterki, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 5 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Po upieczeniu połóż go na wierzchu przygotowanej potrawy. Na koniec dodaj kiełki soi.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5