Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    BIBIMBAP Z MAŁŻAMI PODWĘDZANYMI I ŁOSOSIEM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filet z łososia zamarynuj w sosie Teriyaki wymieszanym z pokruszonymi nori i solą. Odstaw na 30 min.
    2. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, trzymając się wskazówek podanych na opakowaniu. Odcedź i odstaw na kilka minut w garnku przykrytym pokrywką. Następnie odstaw do wystygnięcia. W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim imbir oraz cebulę. Dodaj roztrzepane jajka i smaż, energicznie mieszając.
    3. Następnie dodaj ostry sos Sriracha i małże, a po kilku minutach smażenia – kapustę i marchew. Do smażącego się bibimbapu stopniowo, cały czas mieszając, dodawaj ugotowany ryż. Dopraw do smaku sosem rybnym, cukrem i sosem sojowym.
    4. Łososia pokrój w cienkie plasterki, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 5 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Po upieczeniu połóż go na wierzchu przygotowanej potrawy. Na koniec dodaj kiełki soi.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów