Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wymieszaj imbir, sos sojowy, miód, cukier trzcinowy, dymkę, czosnek i olej sezamowy. Ziarna sezamu upraż na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy przestygną, dodaj je do marynaty.
- Do oddzielnej miski odlej ćwierć marynaty i włóż do niej marchew. W pozostałej marynacie umieść mięso i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Marchew grilluj na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Następnie wstaw ją na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 165°C. Mięso obsmaż z obu stron na patelni grillowej, po czym wstaw na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 185°C, aby się dopiekło. Mięso i marchew podawaj z makaronem ryżowym.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5