Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tarta czekoladowa ze skórką pomarańczową

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, dodaj 1 łyżkę zimnej wody i szybko zagnieć. Uformuj kulę, zawiń ją w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 30 min.
    2. Czekoladę oraz margarynę rozpuść w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej, po czym lekko przestudź. Jajka utrzyj z cukrem i dodaj do czekolady. Dodaj także skórkę pomarańczową, wymieszaj. 
    3. Ciasto rozwałkuj. Wyłóż nim dno i boki formy, po czym wylej na nie masę czekoladową. Piecz 25 min w temperaturze 180°C. Odstaw do wystygnięcia. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałów i cukrem pudrem.

    Tarta czekoladowa ze skórką pomarańczową

    Czas przygotowania: 1 godz. 10 min

    6-8 porcji

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos