Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, dodaj 1 łyżkę zimnej wody i szybko zagnieć. Uformuj kulę, zawiń ją w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 30 min.
- Czekoladę oraz margarynę rozpuść w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej, po czym lekko przestudź. Jajka utrzyj z cukrem i dodaj do czekolady. Dodaj także skórkę pomarańczową, wymieszaj.
- Ciasto rozwałkuj. Wyłóż nim dno i boki formy, po czym wylej na nie masę czekoladową. Piecz 25 min w temperaturze 180°C. Odstaw do wystygnięcia. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałów i cukrem pudrem.
Tarta czekoladowa ze skórką pomarańczową
Czas przygotowania: 1 godz. 10 min
6-8 porcji
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5