Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Dynię przetnij na pół, wyjmij nasiona. Ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz do miękkości, ok. 30 minut. Z
- dejmij skórę, miąższ zmiksuj na gładkie puree. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, podsmaż na złoto pokrojone pieczarki. Odstaw. Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę.
- Dodaj ryż, dokładnie wymieszaj, zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Do ryżu dodaj puree z dyni, połącz. Zdejmij z ognia, dodaj ser i resztę masła, wymieszaj.
- Dopraw do smaku. Na każdą porcję ryżu nałóż wcześniej usmażone grzyby, natkę pietruszki i posyp świeżo zmielonym pieprzem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5