Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wywar zagotuj
- Czosnek obierz i drobno posiekaj, następnie dodaj do wywaru.
- Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
- Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła i podsmaż na nim cebulę na rumiano.
- Do cebuli dolej wino i smaż tak długo aż odparuje co najmniej połowa.
- Usmażoną cebulę dodaj do wywaru i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
- Bagietkę porwij na kawałki
- Kawałki bagietki wymieszaj z łyżką roztopionego masła.
- Ser potnij w cienkie plastry i posyp nimi pieczywo oraz dodaj tymianek
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5 minut
- Zupę podawaj z grzankami.
Czas: 45 min
Porcje: 4
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5