Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Buraki ugotuj w całości.
- Mięso mocno podsmaż na maśle.
- Dopraw pieprzem i solą i zalej białym winem.
- Dodaj obrane ząbki czosnku i duś przez ok pół godziny.
- Żółtka z oliwą, anchovies i sokiem wyciśniętym z cytryny wrzuć do naczynia.
- Posiekaj 2 łyżki kaparów. Wszystko zmiksuj na gładki sos.
- Na koniec dodaj kawałki tuńczyka.
- Ugotowane buraki obierz i pokrój na cienkie plastry.
- Limonkę umyj, otrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.
- Do soku dodaj 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, miód i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszaj, by powstał jednolity sos.
- Polej sosem plastry buraka i posyp je otartą skórką.
- Mięso i buraki pokrój w plastry, ułóż na talerzu i polej sosami. Całość możesz posypać dodatkowymi kaparami i duszonym czosnkiem
- Podawaj z burakowym carpaccio.
Czas: 1,5 h
Porcje: 4
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5