Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kapustę przelej na sitku wrzątkiem. Smaż wraz z cebulą i jabłkiem na maśle, aż się przyrumieni. Dodaj sos z opakowania golonki, liść laurowy, przykryj i duś ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając.
- W tym czasie golonkę posmaruj miodem i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Co jakiś czas smaruj dodatkową warstwą miodu. Przygotuj pączki ziemniaczane. Startą cebulę przelej na sitku wrzątkiem i odciśnij.
- Ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj do nich cebulę, śmietanę, bułkę tartą i żółtka, wymieszaj. Na papier do pieczenia nakładaj łyżką okrągłe kupki ziemniaczanej masy. Piecz 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Golonkę podawaj z pączkami ziemniaczanymi i kapustą.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5