Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotlety wieprzowe z sosem cebulowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kotlety rozbij dobrze tłuczkiem, przypraw solą i pieprzem, a następnie panieruj w jajku i tartej bułce. Smaż na złoty kolor na maśle lub smalcu.
    2. Po usmażeniu wstaw na 3 minuty do mocno rozgrzanego piekarnika, aby mięso w okolicach kostek się dopiekło. Cebule z dodatkiem cukru smaż przez kilka minut na maśle.
    3. Gdy się zarumienią, dodaj ocet i 125 ml wody. Kiedy większość wody odparuje, przetrzyj sos przez sito lub zmiksuj.
    4. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Sos można także zagęścić 1 łyżką kwaśnej śmietany. Kotlety podawaj z sosem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos