Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kurczak z wiśniami po wiedeńsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kurczaka przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką i spanieruj w jajku i bułce tartej. Podsmaż chwilę na patelni, aby skórka się zarumieniła, po czym przełóż do brytfanny i wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
    2. W rondelku podgrzej wiśnie z winem, dodaj szczyptę cukru, szczyptę soli i skrobię ziemniaczaną rozprowadzoną w 100 ml wody. Zagotuj i odstaw. Kurczaka podawaj z sosem wiśniowym.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos