Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Polędwiczki przekrój na pół, przypraw rozmarynem, solą oraz pieprzem i oprósz mąką. Obsmaż je zewszystkich stron na maśle klarowanym, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 10 min w piekarniku rozgrzanym do 220°C. Miód, ocet i masło podgrzej razem w rondelku. Powstałą glazurą smaruj lub polewaj mięso podczas pieczenia.
- Grzyby pokrój i podsmaż na maśle, po czym przypraw rozmarynem, solą i pieprzem. Ziemniaki ugotujw osolonej wodzie, pokrój w plastry, wymieszaj z grzybami, serem i śmietaną. Przełóż do naczynia
- żaroodpornego i zapiekaj w temperaturze 180°C do uzyskania ładnego koloru. Polędwiczki podawaj z dodatkiem ziemniaków z grzybami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5