Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso natrzyj solą, pieprzem, połową majeranku i ząbkiem czosnku. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
- Kapustę przelej wrzątkiem na sitku, dodaj cebulę i jabłko. Przypraw solą i pieprzem, dodaj kminek oraz resztę majeranku i czosnku, wymieszaj. Tak przygotowaną kapustę podduś na maśle.
- Gdy przestygnie, nadziej nią mięso, robiąc w nim przy pomocy noża tunel. Możesz też naciąć je z góry i bruzdy wypełnić farszem.
- Mięso obwiąż ciasno sznurkiem i wstaw na 1,5 godz. do piekarnika rozgrzanego do 160°C z włączoną funkcją termoobiegu (dolna półka). Schab można obłożyć dookoła obranymi i pokrojonymi na kawałki warzywami: burakami, marchwią, cebulą i ziemniakami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5