Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Farsz:
- Cebulę pokrój na mniejsze cząstki i umieść razem z czosnkiem w kielichu Hoffen Express.
- Ustaw obroty na 5 i czas na 15 sekund. START
- Następnie, dolej 25 ml oliwy z oliwek, ustaw obroty wsteczne, prędkość 1, temperatura 100 stopni, czas 8 minut. START
- Dodaj mięso mielone, ustaw obroty wsteczne, prędkość 1, temperatura 100 stopni, czas 10 minut. START
- Dodaj groszek, koncentrat pomidorowy, przecier, sól, pieprz, oregano i ponownie ustaw obroty wsteczne, prędkość 1, temperatura 100 stopni, czas 10 minut. START
- Farsz przełóż do miski a w kielichu przygotuj polentę.
Polenta:
- Odmierz litr wody za pomocą wagi w kielichu Hoffena. Ustaw obroty a 1, temperaturę na 120, czas na 6 minut. START
- Umieść mieszadło w kielichu, ustaw obroty wsteczne, prędkość 1, temperaturę 90, czas 25 minut. START
- Do kręcącej się wody dodaj pół łyżeczki soli, 25 ml oliwy i wsypuj stopniowo mąkę.
- Po upływie czasu (25 min) polenta będzie gotowa.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5