Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso posmaruj oliwą i obsmaż po 3-4 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Następnie ponownie przewróć na pierwszą stronę, zmniejsz ogień, przykryj przykrywką i smaż jeszcze 3 minuty. Przypraw solą oraz pieprzem i odstaw, by odpoczęło.
- Na tej samej patelni rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę. Gdy się przyrumieni, przypraw ją solą, pieprzem i kremem z octu balsamicznego. Duś jeszcze przez chwilę, mieszając.
- Cukinię pokrój za pomocą skrobaczki do warzyw na cienkie plastry. Umieść je na sitku i sparz wrzątkiem.
- Mięso pokrój w cienkie plastry, na każdym ułóż cukinię, cebulę, suszone pomidory, rukolę i szczyptę Grana Padano. Zwiń w roladki. Serwuj w temperaturze pokojowej lub podgrzej 5 minut w piekarniku. Danie można podać z ciabattą.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5