Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W garnku rozgrzej 5 łyżek oliwy, dodaj cebulę, posiekany czosnek i seler. Smaż na średnim ogniu, aż cebula się zeszkli. Dodaj pomidory oraz kurkumę i gotuj 25 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie wlej wino, dodaj paprykę i duś pod przykryciem przez 10 minut.
- Dopraw solą, po czym dodaj mrożone krewetki i pokrojoną polędwicę z dorsza. Gotuj 5 minut.
- W miedzyczasie pokrój ciabattę. Kromki pieczywa podpiecz w tosterze lub opiekaczu, natrzyj ząbkiem czosnku i skrop pozostałą oliwą.
- Gulasz przed podaniem posyp kolendrą. Podawaj z kromkami ciabatty.
6 porcji
50 minut
Średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5