Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj i pokrój na ósemki. Dopraw solą, papryką i 1 łyżką oregano, wymieszaj z passatą i 2 łyżkami oliwy, po czym ułóż na blasze do pieczenia. Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
- Plastry boczku dopraw z obu stron solą, umieść na kratce do pieczenia i włóż ją do piekarnika, nad pieczące się ziemniaki. Piecz 15 minut, w połowie tego czasu przewracając na drugą stronę.
- Ogórki i pomidory pokrój w kostkę, wcześniej usuwając gniazda nasienne. Wymieszaj je z pozostałą oliwą i oregano.
- Upieczone mięso posmaruj pesto. Podawaj z ziemniakami i sałatką.
4 porcje
50 minut
Średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5