Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Chorizo, daktyle, migdały i natkę pietruszki zmiksuj w blenderze, przełóż na talerz. Następnie zmiksuj ze sobą bruschetty i ser, aż do uzyskania konsystencji bułki tartej.
- Żeberka natnij wzdłuż, a powstałe nacięcie wypełnij masą z Chorizo.
- W moździerzu rozetrzyj razem czosnek, sól, paprykę, 1 łyżeczkę tymianku i połowę oliwy. Powstałą pastą natrzyj mięso i ułóż je na blasze do pieczenia.
- Cebulę i ziemniaki wymieszaj z przecierem pomidorowym oraz resztą oliwy i tymianku. Dopraw solą i rozłóż wokół żeberek. Przykryj całość folią aluminiową i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
- Po upływie tego czasu zdejmij folię, mięso pokryj mieszaniną sera i bruschetty, po czym wstaw do piekarnika na dodatkowe 10-15 minut.
6 porcji
1,5 godziny
Bardzo trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5