Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na nieprzywierającej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Oprósz ją solą, dodaj paprykę i smaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Rozgrzej mocno patelnię grillową, skrop ją resztą oliwy i ułóż plastry sera halloumi. Smaż po 1 minucie z każdej strony.
- Przygotuj 4 kwadratowe kawałki folii aluminiowej. Na każdym ułóż porcję papryki i plaster sera. Oprósz ziołami śródziemnomorskimi i zawiń, formując szczelne pakieciki. Ułóż je na blasze do pieczenia i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C
- Przed podaniem otwórz pakieciki, ser udekoruj bazylią. Podawaj z paluszkami chlebowymi.
4 porcje
25 minut
Średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5