Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru na jasną masę. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem reszty cukru.
- Ricottę wymieszaj z dżemem figowym, a następnie z żółtkami, dodając je po jednej łyżce. Na koniec całość połącz delikatnie z pianą z białek.
- Biszkopty zanurzaj na chwilę z obu stron w kawie i układaj obok siebie na dnie płytkiego naczynia. Wyłóż na nie połowę masy serowej, po czym przykryj ją drugą warstwą biszkoptów i masy. Wygładź powierzchnię deseru i wstaw go na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem oprósz kakao.
6 porcji
30 minut + schładzanie
Średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5