Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mrożony bób wrzuć do gotującej sie osolonej wody. Gotuj 2 minuty, po czym odcedź na sitku i przepłucz bieżącą zimną wodą. Następnie obierz ze skórek, wymieszaj z miętą oraz 1 łyżką oliwy i delikatnie porozgniataj widelcem, tak by część ziaren pozostała w całości.
- Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni i podsmaż na niej przez minutę 1 posiekany ząbek czosnku i krewetki. Dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj z bobem.
- Bagietkę przetnij wzdłuż, każdą połowę przekrój na 3 części. Na dużym ogniu rozgrzej patelnię grillową i połóż na niej, przecięciem do dołu, kawałki bagietki. Piecz 1 minutę, po czym przypieczone strony natrzyj zmiażdżonym czosnkiem i przeciętym na pół pomidorem.
- Na kawałkach pieczywa ułóż bób z krewetkami, udekoruj listkami mięty.
6 porcji
20 minut
Średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5