Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Z mieszanki morskiej wyjmij kawałki surimi i odłóż je na bok. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Dodaj cebulę, czosnek i seler. Smaż 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
- W międzyczasie makaron wrzuć do wrzątku z dodatkiem soli i pozostałej oliwy. Gotuj 10 minut, aż będzie al dente. Odcedź.
- Do podsmażonych warzyw dodaj cukinię. Patelnię przykryj pokrywką i duś 5 minut. Następnie dodaj owoce morza i passatę. Dopraw solą oraz pieprzem i smaż na średnim ogniu przez 5 minut. Na koniec dodaj pomidorki i szpinak. Smaż jeszcze 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
- Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem. Udekoruj odłożonym wcześniej surimi oraz szczypiorkiem. Podawaj od razu.
6 porcji
30 minut
Średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5