Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaka obierz, ugotuj i odstaw do wystudzenia. Ugotuj również podzielonego na kawałki brokuła i groszek. Warzywa odcedź, a po wystudzeniu ugnieć przy pomocy praski do ziemniaków, przypraw solą oraz pieprzem i uformuj w medaliony. Ułóż je na papierze do pieczenia, skrop oliwą i wstaw na 8 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
- Łososia przypraw solą i pieprzem, a następnie obsmaż krótko z każdej strony na maśle i przełóż na talerz. Na patelnię przełóż cząstki pomarańczy, dodaj papryczkę przekrojoną na pół i sok z cytryny.
- Duś kilka minut pod przykryciem, aż pomarańcza zacznie się rozpadać. Dodaj ponownie łososia i duś jeszcze 2 minuty, nie mieszając w tym czasie.
- Łososia podawaj z medalionami warzywnymi.
4 porcje
45 minut
Średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5