Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rydze krótko obgotuj w posolonej wodzie, po czym odcedź. Podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś przez chwilę, a następnie wlej 0,75 szklanki wody i dodaj wszystkie przyprawy. Gotuj około 5 min.
- Mięso opłucz i wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Dopraw je solą oraz pieprzem i obsmaż z każdej strony na oleju. Przełóż do brytfanki, posyp bułką zmiksowaną z masłem oraz natką pietruszki i wstaw na 8-9 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
- Upieczone mięso odstaw na chwilę, by odpoczęło, po czym pokrój w plasterki. Podawaj z rydzami i sałatką z pęczaku.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5