Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do garnka wlej 1,5 l wody. Dodaj włoszczyznę i 1 filet, a także 2 rozgniecione nożem i przekrojone na pół łodygi trawy cytrynowej, obierki imbiru i liście laurowe. Gotuj 20 min.
- Pozostałą trawę cytrynową pokrój w bardzo drobną kostkę, usuwając wierzchnią warstwę. Dodaj wraz z imbirem do gotującej się zupy. Do bulionu dodaj pastę Tom Yum (pół łyżki odłóż), sos rybny i cukier.
- Zamieszaj i gotuj 15 min na małym ogniu. Następnie usuń łodygi trawy cytrynowej, rybę (zachowaj ją) i obierki imbiru.Surową rybę zmiksuj z jajkiem, mąką i resztą pasty Tom Yum. Z masy uformuj małe kulki i gotuj je 5 min w zupie.
- Na koniec zupę dopraw sokiem z limonki i z powrotem dodaj rybę. Makaron pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miseczek, zalej zupą z kulkami. Podawaj z listkami kolendry i połówką limonki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5