Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Nogi z młodej gęsi oraz warzywa zalej zimną wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, grzyby, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Następnie do wywaru dodaj kiełbasy. Gotuj kilka minut.
- Warzywa, gęś i kiełbasy wyjmij z garnka, wywar przecedź. Oddzielnie przygotuj kapustę: zalej ją zimną wodą, dodaj liść laurowy i gotuj pod przykryciem do miękkości przez 20-30 min. Dodaj ją do wywaru. Wlej żurek, dodaj obrane mięso z gęsi i pokrojone kiełbasy. Gotuj chwilę razem. Następnie dodaj śmietanę, starte ząbki czosnku oraz majeranek.
- Podawaj w głębokim talerzu z jajkiem ugotowanym na twardo przekrojonym na pół. Osobno podaj ugotowane i utłuczone ziemniaki z podsmażoną cebulą.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5