Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Litr wody zagotuj z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Odstaw do wystygnięcia. Do przestudzonej marynaty włóż pierś z gęsi i odstaw na noc w chłodne miejsce.
- Mięso wyjmij z marynaty, osusz i skórą do dołu ułóż na suchej, zimnej patelni. Obsmaż z jednej strony. Następnie wstaw je na 8 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Cebulę smaż na złoto w głębokim tłuszczu.
- Jajko wbij do miski, dodaj sól, pieprz, musztardę i ocet. Miksuj, dolewając cienkim strumieniem najpierw olej, a potem oliwę truflową, aż do momentu, kiedy masa stanie się jasna i puszysta.
- Mięso podawaj na zimno, pokrojone w plastry, z dodatkiem cebuli i majonezu.
Czas przygotowania: 40 minut + 10 godz. marynowania
ILOŚĆ PORCJI: 3
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5