Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Szynkę z sarny przygotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
- Kapustę podsmaż na maśle razem z cebulą, aż będą miękkie. Dodaj wino i duś, aż prawie całe odparuje. Następnie dodaj konfiturę. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i miodem.
- Dynię obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj czosnek, miód, skrop sokiem z cytryny i olejem. Piecz do miękkości 30 minut w temperaturze 180°C.
- Kaszę ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na patelni podsmaż cebulę z rozmarynem. Dodaj kaszę i dynię, chwilę smaż razem. Dopraw solą i pieprzem. Sarninę podawaj z sosem, kapustą i kaszą z dynią.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5