Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Z drożdży, 50 g cukru, 80 g mąki i 50 ml letniego mleka przygotuj zaczyn. Następnie połącz go z resztą mąki, cukru i mleka oraz solą. Wymieszaj, pod koniec do ciasta dodaj masło i wyrób dokładnie. Ciasto podziel na dwie części i przełóż do nasmarowanych masłem keksówek. Odstaw na 2 godziny do wyrośnięcia. Piecz 40 minut w temperaturze 160°C.
- Przygotuj kogel-mogel: żółtka utrzyj z cukrem na białą masę.
- Wystudzoną babkę pokrój w plasterki. Każdy plaster namocz w mleku wymieszanym z cynamonem i cukrem wanilinowym. Na wierzchu połóż ulubione owoce, polej koglem-moglem. Deser można opiec palnikiem lub pod górną grzałką grilla.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5