Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso podgrzej zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
- W garnku przygotuj marynatę: zagotuj ocet i wino z dodatkiem cukru, soku z cytryny, cynamonu, goździków i imbiru. Dodaj dynię i gotuj 20-30 minut, aż do momentu kiedy zrobi się szklista.
- Orzechy upraż na suchej patelni, po czym potłucz. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj kaszę, natkę pietruszki, tymianek, orzechy oraz 500 g dyni. Chwilę duś, delikatnie mieszając. Dopraw solą i pieprzem oraz płynem, w którym marynowała się dynia.
- Pierś z gęsi podawaj z sałatką z kaszy pęczak.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5