Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso zalej wrzącą wodą na 2 minuty, aby się sparzyło. Następnie włóż je do garnka razem z grochem oraz włoszczyzną i zalej taką ilością wody, żeby przykryła wszystkie składniki. Gotuj na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie (dolewając wody w razie potrzeby).
- Mięso i włoszczyznę wyjmij z garnka i pokrój w kostkę. Groch zmiksuj, dodaj ponownie mięso i włoszczyznę razem z ziemniakami i przyprawami. Gotuj jeszcze kilkanaście minut, aż ziemniaki będą miękkie. Cebulę podsmaż na oleju i dodaj do zupy. Jeśli zupa jest zbyt rzadka, można podczas smażenia dodać do cebuli trochę mąki.
- Gotową zupę podawaj z grzankami i plasterkami boczku podsmażonymi na chrupko na suchej patelni.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5