Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Tortownicę o średnicy 23-24 cm wyłóż papierem. Ciastka pokrusz i wymieszaj z masłem. Wyłóż dno formy i schłódź przez 15 minut, po czym oprósz łyżką kakao.
- Czekoladę połam, dodaj połowę śmietanki i podgrzej, by roztopić czekoladę. W gorącej kawie rozpuść połowę żelatyny, przestudź. Do czekolady dodaj 150 g serka i kawę. Masę wymieszaj i przelej na ciastka. Schładzaj przez 2 godziny.
- Drugą połowę śmietanki ubij. Resztę serka wymieszaj z cukrem pudrem i ubitą śmietanką. Dodaj pozostałą żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki gorącej wody oraz aromat. Wymieszaj i przelej na warstwę czekoladową. Schładzaj 3-4 godziny. Na koniec posyp kakao i migdałami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5