Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wymieszaj ze sobą czosnek, natkę pietruszki i sok z cytryny. Dodaj żółtka jajek przetarte przez sitko, odciśniętą z wody bułkę oraz sól. Dolej oliwę i mieszaj, rozcierając dokładnie składniki na gładką masę.
- Paprykę, cukinię, cebulę, bakłażana i pomidorki nadziej na przemian na patyczki do szaszłyków. Smaż z każdej strony na dużym ogniu, na rozgrzanej oliwie.
- Kotlety przypraw solą i pieprzem, natrzyj oliwą i smaż z dodatkiem rozmarynu na mocno rozgrzanej patelni grillowej po 3,5 minuty z każdej strony.
- Podawaj z szaszłykami i salsą verde.
ilość :2 porcje
czas przygotowania: 30 minut
trudność: średnio trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5