Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Cytrynowy okoń z rusztu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryby umyj i dokładnie osusz. Czosnek rozetrzyj z solą. Powstałą mieszanką natrzyj wnętrze ryb. W środku i na zewnątrz oprósz je solą i natrzyj je skórką otartą z jednej cytryny. Do środka włóż po 1 liściu laurowym i 1 gałązce oregano.
    2. Ryby umieść w koszyczkach do grillowania ryb lub na aluminiowych tackach. Obłóż je plasterkami cytryny, skrop oliwą.
    3. Piecz na ruszcie, na średnio rozżarzonym węglu, przez 20 min (jeśli używasz tacek – 5-10 min dłużej). W połowie pieczenia przewróć je na drugą stronę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów