Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka z ryżem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kawałki kaczki obsmaż ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanej oliwie. Dopraw solą, dodaj cebulę, pora, liść laurowy oraz kiełbasę Chorizo pokrojoną w kosteczkę. Przykryj i duś na małym ogniu przez godzinę, aż kaczka będzie miękka.
    2. Mięso i liść laurowy wyjmij z garnka, wlej do niego 700 ml wody, w razie potrzeby dodaj sól i zagotuj. Wsyp ryż, przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut.
    3. Mięso obierz ze skóry, oddziel od kości i podziel na mniejsze kawałki, a następnie wymieszaj z ugotowanym ryżem. Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż plasterki Chorizo i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15-20 min, aż się przyrumieni.

    6 porcji

    1 godz. 45 min

    Średnio trudne

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos