Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wymieszaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę soku z cytryny i sos Piri Piri. W marynacie umieść mięso, przykryj i odstaw do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na noc.
- Na 2 patyki do szaszłyków nadziej na przemian kawałki pomidorków i papryki. Szaszłyki posmaruj oliwą i oprósz solą.
- Steki odsącz z marynaty, osusz za pomocą ręcznika papierowego i posmaruj oliwą. Mięso i szaszłyki piecz na grillu po około 5 minut z każdej strony. W międzyczasie połowę cytryny pokrój na półcentymetrowej grubości plastry.
- Kawałki sera Halloumi nadziej na 4 patyki do szaszłyków. Nasmaruj je oliwą i piecz na grillu przez 3 minuty z każdej strony. Posmaruj oliwą także plastry cytryny, grilluj je po 1 minucie z każdej strony. Ugrillowane steki podawaj z plastrami cytryny oraz szaszłykami i serem oprószonymi oregano i natką pietruszki.
2 porcje
30 minut + marynowanie
trudne
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5