Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Cielęcinę wymieszaj z olejem kokosowym, pierzem oraz połową czosnku i odstaw na 30 minut. Mięso obsmaż na patelni po ok. 3 min z każdej strony, a następnie wstaw na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
- Marchew i fasolkę ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Pędy bambusa odsącz, włóż do garnka, zalej wodą i krótko obgotuj. Następnie odcedź je i przelej zimną wodą.
- Makaron soba wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 5 min, co jakiś czas mieszając, a następnie odcedź.
- Cebulę, paprykę, imbir i resztę czosnku podsmaż na oleju sezamowym. Dopraw pieprzem, dodaj ugotowane warzywa, pędy bambusa i kapustę pekińską. Zalej 1,5 szklanki wody i zagotuj. Dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem sojowym oraz cukrem trzcinowym.
- Do warzyw dodaj upieczone mięso, a następnie wlej powoli zawiesinę z mąki ziemniaczanej wymieszanej z 3 łyżkami wody. Energicznie mieszaj, aż sos zgęstnieje. Danie podawaj z makaronem sobą, posypane dymką.
50 minut
4 porcje
łatwe
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5